​Ring på:​ 33 91 11 90

Bidfunktionel rekonstruktion

Bidfunktionelle problemer kan give sig udtryk i et ændret bid, ømhed i kæbeled eller tyggemuskler og spændingshovedpine. Problemerne er oftest værst om morgenen, da mange har tendens til at skære eller presse tænder om natten. Det skal siges at selvom man har et særligt bid, er det ikke sikkert man får nogle problemer.


I de mest simple tilfælde kan det være nok blot at bruge en bideskinne om natten. En bideskinne er en plade i gennemsigtig akryl, som man ”klikker” på tænderne, som derved aflaster muskler og led samt giver stabilitet. Selvom det kan være svært at vænne sig til en bideskinne, vil mange opleve at man vænner sig til den, og bruger den gennem en årrække. 

I lidt mere kompliceret tilfælde kan man blive nødt til at lave en decideret rekonstruktion af biddet for at skabe stabilitet. Der er flere forskellige måder at gøre dette på. Til en start vil man ofte, skulle anvende en bideskinne både dag og nat i en periode på omkring 3 måneder. Hvis dette har en effekt, vil man i mange tilfælde kunne gå ind og rekonstruere biddet, så symptomerne afhjælpes mere permanent. Dette gøres typisk ved en bidhævning, altså en forøgelse af højden af ens bid, med plast, kroner, broer, implantater og/eller proteser.

Tandlæge Vibeke Taaning

Hauser Plads 28, st.
1127 København K

Tlf. 33 91 11 90

Mail: info@taaning.com