​Ring på:​ 33 91 11 90

Brobehandling

Er man i den situation at man har mistet en tand, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre at erstatte den med en bro. En bro er en restaurering, man får lavet individuelt hos en tekniker, som man sætter fast på tænderne, ved siden af den der mangler. Efter at have boret nabotænderne klar til kroner fremstiller man broen, hvor den manglende tand er med. Broen er således det man kalder en fast restaurering, noget der sidder fast i munden og fungerer som dine egne tænder.


For at lave en bro, kræves det altså at der er en tand på begge sider af tanden der mangler. Det er ofte en dårlig idé at lave en bro, hvis disse nabotænder er intakte, eller kun har nogle små fyldninger. I sådanne tilfælde vil implantatbehandling ofte være et godt alternativ.

Når man skal lave en bro kræver det flere besøg hos tandlægen. Først skal tænderne bores klar, så skal der tages et aftryk så teknikeren kan lave broen på en model. Til sidst skal broen sættes fast. Dette gøres med en cement. Vi giver 5 års garanti på alle broer vi laver.

Broer kan principielt laves i både guld og keramik. Oftest vælges en kombination hvor den indre kappe er guld og den ydre skal er keramik. Hvis tænderne som skal holde broen er rodbehandlede er det ofte nødvendigt med en opbygning for at støtte broen, som beskrevet under kronebehandling​

Tandlæge Vibeke Taaning

Hauser Plads 28, st.
1127 København K

Tlf. 33 91 11 90

Mail: info@taaning.com