​Ring på:​ 33 91 11 90

Implantatbehandling

Når man af den ene eller anden grund mangler en tand/tænder, kan det i mange tilfælde være en god idé at bruge et implantat, som basis for en erstatning. Ved et implantat forstås en ”skrue” i titan, som kan sættes fast i kæbeknoglen. På dette implantat kan man så fastgøre en erstatning, for den/de tænder der mangler. Man kan sige at implantatet udgør en kunstig rod.


Man kan anvende implantater til at sætte kroner og broer fast, og erstatningen bliver således fastsidende, enten cementeret eller skruet på plads på implantaterne. Det er også muligt at bruge implantater, til at holde en protese fast og erstatningen bliver således aftagelig. Der er fordele og ulemper ved begge typer.


Fordelen ved at anvende implantater er at man skåner egne tænder, og i mange tilfælde vil undgå at skulle bruge disse til en erstatning. Der er dog en del tilfælde, hvor det ikke er hensigtsmæssigt at bruge implantater. Det kræves bl.a. at der er nok kæbeknogle at sætte et implantat i. Hvis man vurderer at egne tænder har brug for restaurering, vil man i en del tilfælde i stedet kunne anvende en bro til at erstatte manglende tænder. Hvis man mangler flere tænder, vil et andet alternativ være en aftagelig delprotese.

Som det er tilfældet med ens egne tænder, kræver implantatet vedligehold. I særdeleshed er det vigtigt med det daglige renhold. Til dette formål vil tandtråd i de fleste tilfælde være påkrævet. Det er desuden vigtigt, man jævnligt kontrollerer at knoglen omkring implantatet har det godt, dette gøres ved at tage røntgen billeder. Det er også vigtigt, man kommer til jævnlig rensning af implantaterne hos tandlægen/tandplejeren.

Tandlæge Vibeke Taaning

Hauser Plads 28, st.
1127 København K

Tlf. 33 91 11 90

Mail: info@taaning.com