​Ring på:​ 33 91 11 90

Kirugi

Almindelig tandudtrækning​

Hvis en tand af den ene eller anden grund ikke kan bevares, er det nødvendigt at trække den ud. Man starter naturligvis med noget bedøvelse, hvorefter man går i gang med at fjerne tanden. Hvis tanden relativt nemt kan trækkes ud, tager en tandudtrækning ikke lang tid. Der er nogle forholdsregler man skal tage, efter man har fået trukket en tand ud: Man skal forholde sig i ro resten af dagen, spise koldt og blød mad og være forberedt på lidt smerter og evt. sivblødning. Hvis du ønsker det kan du få en seddel med forholdsreglerne med hjem eller se og printe den her på siden.

Kompliceret tandudtrækning​

Til tider sidder tænderne rigtig godt fast, eller der er ikke meget tand at tage fat i. I disse tilfælde kan det blive nødvendigt at fjerne lidt af knoglen rundt om tanden, for at kunne trække den ud. Hvis dette sker, vil man typisk blive syet med et par sting bagefter, som man skal have fjernet en uge efter. Efter denne lille operation skal man tage særlige forholdsregler, for at undgå at blødningen springer op, og man får ondt. Udover man skal forholde sig i ro resten af dagen, spise koldt og blød mad og være forberedt på lidt smerter og sivblødning. Det kan det være nødvendigt at holde rent med klorhexidin i stedet for tandbørstning i en periode. Du får en seddel med forholdsreglerne med hjem og kan desuden se og printe den her på siden.

Fjernelse af visdomstand​

Visdomstænder i overkæben kan typisk fjernes som en almindelig tandudtrækning, mens dem i underkæben oftere skal opereres ud. Hvis man skal have en visdomstand i underkæben opereret ud, er det vigtigt at vide at der er en lille risiko for nerveskade, da visdomstanden kan ligge tæt på følenerven til kæben. Selve operationen foregår ved at man efter bedøvelse løfter tandkødet væk fra tanden, og fjerner noget knogle rundt om den. Det er herefter ofte nødvendigt at dele tanden i flere stykker for at få den ud. Når tanden er ude bliver man syet sammen. Der gælder de samme forholdsregler, som ved en kompliceret tandudtrækning, klorhexidin er dog her nødvendigt.

Rodspidsoperation​

Hvis det ikke er muligt at lave en almindelig rodbehandling, eller den rodbehandling man har lavet, ikke har fjernet den betændelse der var i tanden, kan det blive nødvendigt at fjerne rodspidsen på en tand. Dette foregår ved at man borer gennem knoglen ind til rodspidsen. Denne fjernes og man lægger typisk en lille fyldning i roden for at lukke den af. Herefter syes man sammen. Forholdsreglerne efter operationen er de samme som ved en kompliceret tandudtrækning, klorhexidin er dog nødvendigt


Information efter operation / tandudtrækning

Tandlæge Vibeke Taaning

Hauser Plads 28, st.
1127 København K

Tlf. 33 91 11 90

Mail: info@taaning.com