Hvis man ønsker at forskønne udseendet af sine tænder, har vi mulighed for at udføre sådanne behandlinger. Det er dog essentielt for os, at vi kan stå inde for de givne behandlinger. Det er således ikke alle behandlinger, der er lige sunde for tænder og tandkød, og vi bestræber os på altid at informere om mulige bivirkninger og komplikationer.
Blegning
Hvis man er ked af udseendet af sine tænder kan det være en idé at få dem bleget. En blegning kan foretages på 2 måder: hjemmeblegning eller klinikblegning.
Hjemmeblegning består i at vi fremstiller nogle skinner, der passer individuelt til dine tænder, hvori man kan putte blegemiddel. Man står selv for at blege tænderne hjemme ved at bruge skinnerne med blegemiddel hver dag i X min. Det er vigtigt at man efter hver blegning, sørger for at fjerne alt blegemiddel. Efter ca. 14 dage kommer man til kontrol, hvor det undersøges om farven på tænderne har ændret sig tilstrækkeligt. Hvis det ikke er tilfældet må man blege i længere tid, indtil farven er tilfredsstillende.
Klinikblegning er som navnet siger en blegning på klinikken. Det vil spare noget tid da blegningen kan udføres på ca. 2 timer. Det vil derfor nok ikke overraske, at midlet man bleger med, er noget skrappere end det man bruge til hjemmeblegning. Graden af bivirkninger vil derfor nok også være højere.
Der er en del bivirkninger ved blegning, som det er vigtigt at have for øje. Blegningen er en form for ætsning, hvor det yderste lag af emaljen bliver mere porøst. Man kan derfor få følsomme tænder i en periode efter blegningen. Ved gentagne gange blegning kan man miste så meget emalje, at tænderne kan blive følsomme mere permanent. Hvis blegemidlet kommer i kontakt med tandkødet, kan der også opstå ømhed fra dette.
En blegning holder kun i en given periode, hvis man har tendens til at ryge, drikke rødvin, te og kaffe vil farven hurtigt vende tilbage til udgangspunktet.