​Ring på:​ 33 91 11 90

Kronebehandling

Hvis en tand har store fyldninger, et stort hul eller er knækket, kan det i mange tilfælde være en god idé med en krone. En krone er en restaurering man får lavet individuelt hos en tekniker, og som man sætter fast uden på tanden, der er destrueret efter den er boret klar til det. Alternativet til en krone er ofte en stor fyldning, som kan være svær at få til at holde i længere tid. Over tid vil det ofte være dyrere at få lavet store fyldninger end en krone.

Da en krone skal laves hos en tekniker, kræver kronebehandling flere besøg hos os. Først skal tanden bores til så man kan sætte en krone på den. Så skal man tage et aftryk af tanden, så teknikeren kan lave kronen på en model. Til sidst skal kronen sættes fast. Dette gøres med en cement. 

En krone kan laves i flere materialetyper. Den mest hensigtsmæssige ud fra et fagligt synspunkt er en guldkrone. Den kræver mindre boring på tanden, er nemmere at lave præcis, og bliver slidt som ens egne tænder. Ulempen er dog at den ikke er tandfarvet. Skal kronen være tandfarvet, kan man fremstille en metal-keramik krone, som har en indre kappe af guld og en ydre af keramik, så det æstetisk ligner en tand. Man kan i nogle tilfælde lave en krone helt i keramik. Det giver ofte en bedre æstetik, men kræver mere fjernelse af tand og den er ofte ikke så holdbar.


Hvis tanden, der skal have en krone er rodbehandlet, er det ofte nødvendigt med en opbygning indenunder kronen, som kan støtte kronen. Afhængigt af hvor meget tand der er tilbage, kan en opbygning sidde fast med en stift i roden, eller blot støtte sig til det tandvæv der er tilbage.

Tandlæge Vibeke Taaning

Hauser Plads 28, st.
1127 København K

Tlf. 33 91 11 90

Mail: info@taaning.com