​Ring på:​ 33 91 11 90

Protese

Delprotese/unitor​

Hvis man mangler flere tænder, og det ikke er muligt at erstatte dem med bro- eller implantatbehandling, kan det være en løsning at erstatte dem med en delprotese, også kaldet en unitor. En delprotese er en aftagelig løsning, som skal tages ud af munden for at gøres ren. Det er ikke alle der har det lige godt med at skulle have et fremmedlegeme i munden, men mange vænner sig dog til den, og føler ikke at den generer væsentligt. En delprotese er billigere end en bro og implantater.


En delprotese består af et stel i metal, hvorpå man sætter kunstige tænder. På metalstellet sidder der bl.a. bøjler, der holder protesen fast til ens egne tænder. Disse bøjler kan i nogle tilfælde være synlige, når man smiler.


En delprotese samler nemmere madrester og bakterier, og det er derfor vigtigt, at man holder både protesen og ens egne tænder meget rene. Man kan få særlige børster, som man kan holde protesen ren med. Man børster protesen med vand og sæbe. Hvis man sørger for at holde protesen godt ren, kan man sagtens sove med protesen. Man behøver ikke nødvendigvis at lægge den i vand, når man ikke bruger den.

Helprotese​

Hvis man er så uheldig at alle ens tænder er mistet, bliver det nødvendigt med en helprotese. Altså en protese som erstatter alle ens tænder. Det er altid en fordel at bevare nogle af ens egne tænder, så længe som muligt for at holde en protese fast. Alternativt kan det i mange tilfælde være en god løsning at sætte implantater i kæben, der kan holde helprotesen godt fast. Hvis det ikke er muligt at indsætte implantater, kan man prøve at få protesen til at sidde bedre fast med noget ”proteselim”.​

Tandlæge Vibeke Taaning

Hauser Plads 28, st.
1127 København K

Tlf. 33 91 11 90

Mail: info@taaning.com